La Nostra Escola

Som l’Associació Pedagògica La Vila, una entitat sense afany de lucre afermada al barri des de fa 10 anys. Col·laborem activament amb l’Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica, l’Associació de Comerciants i som membres del Projecte Educatiu de Ciutat (PEDC). L’Escola Bressol Chiqui La Vila, gestionada per l’APLaVila, és una llar subvencionada per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona per a infants de 0 a 3 anys, especialitzada en la franja d’educació infantil. Pretenem ser una alternativa a l’escola tradicional, oferint un acompanyament lliure de judicis, amorós, respectuós, basant-nos en l’educació viva i activa, que entén el infant com a protagonista del seu propi procés. Entenem que és imprescindible que estiguem dins del marc legal del nostre territori, amb els permisos definitius higienico-sanitaris, d’instal·lacions i bombers (ECA) i del Departament d’Ensenyament (codi de centre 08068112).

Amb el suport de la Gereralitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Disposem del Segell de Vida Saludable atorgat pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, per la promoció de la salut i vida saludable que fem en l’àmbit educatiu. Posem especial èmfasi en els hàbits d’higiene, son, alimentació, afecte i descoberta permanent de les immenses possibilitats que ens ofereix el nostre cos.

També disposem del Sello Approved by Mammaproof "lo otorgamos a los negocios locales, con valores educativos, sostenibles y/o con impacto social".
Estem altament implicats al Programes d'educació ambiental Escoles+Sostenibles de l'Ajuntament de Barcelona (Agenda21Escolar), per aprendre a viure d'una manera més sostenible i adquirir responsabilitat i consciència ecològica.

Tenim instal·lat un purificador esterilitzador fotocatalisis i UV que és un disposotiu nou i homologat per a l'eliminació de microorganismes patògens tals com bacteries, virus, fongs, al·lérgens, olors,…, i compostos orgànics volàtils en espais interiors).

Projecte Educatiu de gran valor


El nostre projecte unifica i integra els resultats de les últimes recerques sobre com funciona i es desenvolupa el cervell amb les millors pràctiques educatives. En el període comprès entre els 0 i els 3 anys, els nens aprenen allò que els emociona i els sorprèn, aprenen més que en qualsevol altra etapa de la vida. La quantitat i la qualitat dels seus aprenentatges dependrà en gran manera que l'entorn en el que viuen respongui a les seves necessitats. També les neurològiques


La importància de les emocions.

Sabem com d'important és, en aquestes edats, sentir-se acollit i estimat, i aquest és sempre el primer objectiu del nostre centre.

El perfil dels nostres professionals és el d'especialistes en emocions. Per això l'abraçada, la carícia, el somriure càlid, la mirada atenta, l’exemple i l'alegria de l'educador acompanyen cada aprenentatge.

Seguretat i Salut: Les nostres prioritats.

Comptem amb un programa específic “Strech-n-Grow” que afavoreix l'adquisició d'hàbits saludables utilitzant cançons, contes i jocs motors.

Els nostres menús, avalats per un equip de nutricionistes, i la nostra cuina, té molt presents les necessitats dels més petits. D'aquesta forma afavorim, des de l'inici, una alimentació sana i equilibrada.fem la introducció dels aliments en funció del ritme i la necessitat de cada infant.

Creiem que tots els moments de la jornada són educatius, i per això cuidem també aquells que per la seva repetició i afectivitat són tan importants: la higiene, el menjar, el descans...

Creixem per fer créixer.

Perquè gràcies a la formació constant i a la recerca de la nostra àrea pedagògica integrem neuropedagogía i emoció. PERQUÈ SENSE EMOCIÓ NO HI HA APRENENTATGE

La nostra àrea psicopedagògica investiga i implementa millores constants en el Projecte Educatiu. Per a això, ens basem tant en les troballes més consolidades de publicacions prestigioses, congressos especialitzats i en la nostra pròpia experiència professional.

El respecte per la singularitat i per la creativitat.

Perquè gaudim i aprenem amb les diferències, i perquè cada infant té la seva pròpia personalitat i el seu propi ritme per créixer, crear, experimentar i sentir. En el nostre dia a dia afavorim ambients i activitats estimulants per experimentar, descobrir, relacionar… Per donar respostes creatives a situacions quotidianes.

Metodologia: La Neuropedagogia

La nostra forma de treball integra i desenvolupa les bases psicopedagògiques més rellevants de l'educació infantil juntament amb les aportacions que han realitzat les últimes recerques en altres ciències, com en el camp de la neurologia.

Utilitzem una metodologia activa, lúdica, participativa, experimental, que té molt present tant els interessos propis de l'edat dels petits com el respecte als seus ritmes d'aprenentatge.

Horaris


A la nostra escola infantil som conscients de les necessitats de les famílies en l’actualitat, per això volem ajudar-vos a que pugueu compaginar la vostra vida laboral amb la vostra tranquil·litat. Per això disposem d’un horari molt ampli i flexible, per a que el pugueu utilitzar segons les vostres necessitats.

La nostra escola obre les seves portes de 07.30h fins a les 19.30h.

- 9h-17h ESCOLA INFANTIL: Dins d’aquest horari tenim diferents opcions: mitja jornada de matí o de tarda (de 9.00h a 12.00h o de 15.00 a 18.00), mitja jornada amb menjador (de 9.00 a 15.00) i jornada completa amb o sense menjador. Per altres necessitats, si us plau, consulteu amb el Centre.

- 7h30 a 9h00 i de 17h-19h, SERVEIS D’AMPLIACIÓ D’HORARIS.

El Nostre Equip

Ivette

Directora


Llic. Psicologia, Dipl. Magisteri d’Edu Infantil, Màster en Direcció i Gestió de Centres Educatius.

Irene

Directora Pedagògica


Diplomada en Magisteri d’Educació Infantil

Isabel

Psicòloga escolar


Llicenciada en Psicologia

Teacher

English Teacher


T.Edu Infantil i Llic traducció i interpretació

Salud

T.Edu Infantil i Pedagoga


Marlene

T.Edu Infantil


Marta

T.Edu Infantil


Cristina

Dipl. Magisteri Edu. Infantil i Directora de lleure


Anaïs

T. Edu. Infantil


Paula

T. Edu. Infantil


Laura

Dipl. Magisteri Edu. Infantil i monitora de lleure


Maribel

Monitora de lleure


Susana

Equip de Cuina


Teresa

Administració


Les Nostres Instal·lacions

 
 

Les Nostres Aules

 

Peix MantaEns identifiquem com a escola amb el peix manta, ens transmet bons sentiments...

Cavallets de MarL'escola està ambientada en el mar mediterrani i els seus animalets marins.

PopsDecorem les aules per identificar-les amb la mascota de cada classe.

TauronsEls nens i nenes aprenen i gaudeixen amb les seves mascotes.

BalenesAules diferenciades segons el moment evolutiu de cada bebè.

Estrelles de MarLa participació de les famílies és molt important.

GambesEns encanta el nostre barri, tranquil i lluminós.

MedusesUtilitzem tot tipus de materials sensorials, que despertin la creativitat i descoberta.

El Blog del Chiqui la Vila

 
 

On som?

 
 
 

Contacta amb nosaltres

    El teu nom (obligatori)

    El teu email (obligatori)

    El teu telèfon (obligatori)

    Assumpte

    El teu missatge