LA IMPORTÀNCIA DE LES EMOCIONS


Sabem com d'important és, en aquestes edats, sentir-se acollit i estimat, i aquest és sempre el primer objectiu del nostre centre. El perfil dels nostres professionals és el d'especialistes en emocions. Per això l'abraçada, la carícia, el somriure càlid, la mirada atenta, l’exemple i l'alegria de l'educador acompanyen cada aprenentatge.

SEGURETAT I SALUT: LES NOSTRES PRIORITATS


Comptem amb un programa específic “Strech-n-Grow” que afavoreix l'adquisició d'hàbits saludables utilitzant cançons, contes i jocs motors. Els nostres menús, avalats per un equip de nutricionistes, i la nostra cuina, té molt presents les necessitats dels més petits. D'aquesta forma afavorim, des de l'inici, una alimentació sana i equilibrada. Fem la introducció dels aliments en funció del ritme i la necessitat de cada infant. Creiem que tots els moments de la jornada són educatius, i per això cuidem també aquells que per la seva repetició i afectivitat són tan importants: la higiene, el menjar, el descans...

CREIXEM PER FER CRÉIXER


Perquè gràcies a la formació constant i a la recerca de la nostra àrea pedagògica integrem neuropedagogía i emoció. PERQUÈ SENSE EMOCIÓ NO HI HA APRENENTATGE La nostra àrea psicopedagògica investiga i implementa millores constants en el Projecte Educatiu. Per a això, ens basem tant en les troballes més consolidades de publicacions prestigioses, congressos especialitzats i en la nostra pròpia experiència professional.

EL RESPECTE PER LA SINGULARITAT I PER LA CREATIVITAT


Perquè gaudim i aprenem amb les diferències, i perquè cada infant té la seva pròpia personalitat i el seu propi ritme per créixer, crear, experimentar i sentir. En el nostre dia a dia afavorim ambients i activitats estimulants per experimentar, descobrir, relacionar… Per donar respostes creatives a situacions quotidianes.

METODOLOGIA: LA NEUROPEDAGOGIA


La nostra forma de treball integra i desenvolupa les bases psicopedagògiques més rellevants de l'educació infantil juntament amb les aportacions que han realitzat les últimes recerques en altres ciències, com en el camp de la neurologia. Utilitzem una metodologia activa, lúdica, participativa, experimental, que té molt present tant els interessos propis de l'edat dels petits com el respecte als seus ritmes d'aprenentatge.

ALTRES APORTACIONS


També ens enriquim amb les aportacions de la psicomotricitat relacional (Aucouturier), el moviment lliure (Pickler, Seitai), pedagogía Waldorf, de la mirada sistèmica, del massatge infantil, de l’educació creadora, de la teoria de les intel·ligències múltiples, i amb el coneixement de diverses teories sobre el desenvolupament infantil (Piaget, Vigotsky, Wallon, Winicott, etc.), i de professionals com el Dr. Jorge Ferré Veciana, especialista en el desenvolupament neuro-senso- psicomotriu del bebè.

Beneficis del nostre Projecte Educatiu

El nostre projecte unifica i integra els resultats de les últimes recerques sobre com funciona i es desenvolupa el cervell amb les millors pràctiques educatives. En el període comprès entre els 0 i els 3 anys, els nens aprenen allò que els emociona i els sorprèn, aprenen més que en qualsevol altra etapa de la vida. La quantitat i la qualitat dels seus aprenentatges dependrà en gran manera que l'entorn en el que viuen respongui a les seves necessitats. També les neurològiques

Estem altament implicats al Programes d'educació ambiental Escoles+Sostenibles de l'Ajuntament de Barcelona (Agenda21Escolar), per aprendre a viure d'una manera més sostenible i adquirir responsabilitat i consciència ecològica.
Programa d'estimulació musical personalitzat a cada aula, on l’objectiu principal és gaudir i passar una bona estona mentre aprenem a comunicar-nos amb el llenguatge que va més enllà de les paraules, la música!
Utilitzem diferents propostes i jocs musicals on cantem, ballem, toquem i escoltem música.
No només perquè aprenguin el idioma Anglès, sinó perquè s'habituïn a altres estructures de llenguatge. Oferim als nens un patró de llenguatge, ric, correcte i constant. Ho fem presentant continguts divertits per afavorir l'enriquiment del seu llenguatge expressiu, comprensiu, gestual i musical. Incloem contes, cançons, poesies i jocs de pràxies bucofonatòries per beneficiar la seva articulació i pronunciació. Cuidem el primer contacte amb el nou idioma amb una proposta d'anglès que inclou les últimes recerques sobre bilingüisme en edats primerenques. Utilitzem les situacions quotidianes com la millor forma d'aprendre-ho de forma natural i incloem el “Total Physical Response”, que unifica el llenguatge i el moviment. De forma natural, com en l'aprenentatge de qualsevol llengua.